Otvaranje Konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru i Rijeci je rezultat dobre saradnje Otvaranje Konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru i Rijeci je rezultat dobre saradnje
Bošnjačko nacionalno vijeće pozdravlja odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine o otvaranju generalnog konzulata ove zemlje u Novom Pazaru. Ovo je za Bošnjake i sve... Otvaranje Konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru i Rijeci je rezultat dobre saradnje

Bošnjačko nacionalno vijeće pozdravlja odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine o otvaranju generalnog konzulata ove zemlje u Novom Pazaru. Ovo je za Bošnjake i sve građane Sandžaka veoma bitna odluka koja je plod višegodišnjih dogovora koje je osnivač i doskorašnji predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin vodio sa ranijim članom predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, ali i sa sadašnjim, gospodinom Šefikom Džaferovićem.

Inicijativa o otvaranju generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru zaokružena je 11 . maja 2019. godine, kada je na poziv dr. Fuada Baćićanina, predsjednika organizacionog odbora za obilježavanje Dana bošnjačke nacionalne zastave i potpredsjednika Vijeća, gospodin Šefik Džaferović posjetio Sandžak i prisustvovao obilježavanju 11. maja.

Na inicijativu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva BiH jednoglasno je donešena odluka da će Bosna i Hercegovina dobiti dva nova generalna konzulata, u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji. Sjedišta konzulata će biti u Rijeci i u Novom Pazaru.

Konzulat koji će biti otvoren u Srbiji obuhvatit će teritoriju općina Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

intelektujalno.com

Facebook komentar

Intelektualno