Manifestacija “Odbrana BiH – Igman 2019” – cilj je upoznati mlade sa značajem herojske borbe Manifestacija “Odbrana BiH – Igman 2019” – cilj je upoznati mlade sa značajem herojske borbe
U narednim danima održat će se tradicionalna, 19. po redu, manifestacija „Odbrana BiH – Igman 2019“. I ovogodišnja tradicionalna manifestacija, održat će se pod... Manifestacija “Odbrana BiH – Igman 2019” – cilj je upoznati mlade sa značajem herojske borbe

U narednim danima održat će se tradicionalna, 19. po redu, manifestacija „Odbrana BiH – Igman 2019“. I ovogodišnja tradicionalna manifestacija, održat će se pod motom „Dođi i prosvjedoči“. Obilježavanje manifestacije započet će 01. 08. 2019. godine u 10 sati u Memorijalnom centru Kovači, gdje će se održati čas historije. Također, planirano je i polaganje cvijeća na spomen-obilježja palim borcima, kao i civilima Sarajeva na Markalama, Vječnoj Vatri, mostu Suade i Olge te spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

Najavljen je i vjerski program, učenje Hatma dove šehidima Bosne i Hercegovine, mevlud i zikr u Ratnoj džamiji na Igmanu. Centralni dio manifestacije planiran je za petak, 02. 08. 2019. godine. U okviru programskih sadržaja drugog dana manifestacije, planirani su i defilei ratnih zastava pod nazivom “Mladi na putu života”, kao i ratnih veterana Armije i MUP-a, te sportske igre.

Ovogodišnja, 19. po redu, tradicionalna manifestacija “Odbrana BiH – Igman 2019” ima za cilj da okupi preživjele učesnike odbrane iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, koji će evocirati uspomene i sjećanja na teške godine borbe našeg naroda protiv agresora, te upoznati mlade generacije sa značajem herojske borbe u sudbonosnim danima odbrane kako Igmana tako i glavnog grada i države Bosne i Hercegovine.

Za Intelektualno.com priredio: Alen Borić

Facebook komentar

Intelektualno