Fondacija “Sabur” u Sandžaku organizuje projekat “Promocija kulture čitanja” Fondacija “Sabur” u Sandžaku organizuje projekat “Promocija kulture čitanja”
Fondacija Sabur je kroz projekat: “Promocija kulture čitanja” organizovala nekoliko promocija knjiga i predavanja u cilju razvijanja kulture čitanja kod omladine. Ovog puta organizujemo... Fondacija “Sabur” u Sandžaku organizuje projekat “Promocija kulture čitanja”

Fondacija Sabur je kroz projekat: “Promocija kulture čitanja” organizovala nekoliko promocija knjiga i predavanja u cilju razvijanja kulture čitanja kod omladine.

Ovog puta organizujemo takmičenje s ciljem da našu omladinu motivišemo da svoj ljetnji raspust provedu uz knjigu i korisno znanje!

Ostale bitne napomene:

*Knjiga “Islam u koji pozivamo” tretira metodologiju središnjeg pristupa u razumijevanju pitanja vjere i tradicije, te odgovore Dr.Jusufa El-Karadavija i Evropskog vijeća za fetve na svakodnevna pitanja i nedoumice, utemeljene na razumijevanju šerijatskih dokaza u kontekstu potreba i prioriteta muslimanskih zajednica u Evropi.

*Knjiga je zanimljiva i lahka za čitanje, a izdanje knjige na našem jeziku je priredio i preveo hafiz Prof.Dr. Safvet Halilović.

*Uvodni dio knjige, iako ne sadrži pitanja i odgovore, također ulazi u pismeni test.

*Učesnici na sva pitanja daju kratke i konkretne odgovore, osim što pitanja koja se tiču uvodnog dijela (prvih 40-ak stranica) knjige moraju detaljnije obrazložiti.

*Učesnici od 14-30 godina imaju pravo upisa.

*Pravo na upis, zbog ograničenog broja učesnika, imaju samo učesnici iz Srbije i regije Sandžak.

* Takmičenje i natjecanje za vrijedne nagrade biće realizirano u formi pismenog testa sa pitanjima iz gore navedene knjige.

*Svi učesnici će najkasnije iza 10.juna dobiti edukativni materijal.

intelektualno.com

Facebook komentar

Intelektualno