12 godina postojanja Radija BIR 12 godina postojanja Radija BIR
Januara 2008. godine započelo je emitovanje eksperimentalnog programa Radija BIR, prvog elektronskog medija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji promovira vrijednosti Islamske zajednice,... 12 godina postojanja Radija BIR

Januara 2008. godine započelo je emitovanje eksperimentalnog programa Radija BIR, prvog elektronskog medija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji promovira vrijednosti Islamske zajednice, afirmiše duhovnost i kulturu Bosne i Hercegovine i Bošnjaka.

Kao jedan od najznačajnijih projekata Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, BIR značajno doprinosi razvoju medijske slike u Bosni i Hercegovini. Radio BIR svoj signal emituje s više od 20 frekventnih područja širom države, a svoj signal emituje satelitom i putem interneta, a radeći pod sloganom “Budimo zajedno, budimo BIR” ovaj medij nastoji svojim sadržajima širiti glas mira, nade i suživota, potičući ljubav i odanost prema domovini Bosni i Hercegovini.

Od 2018. godine radio BIR je integrisan u Media centar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kao novi organizacijski iskorak u informativno-edukativnom djelovanju, predstavljanju i tumačenju stvarnosti iz ugla univerzalnih islamskih vrednota.

U nastojanju da slušateljima bude pružen kvalitetniji program, kolektiv Radija najavljuje rad i odgovor na pruženo povjerenje.

Za Intelektualno.com piše: Rabija Arifović

Facebook komentar

Intelektualno