U Sarajevu 13. septembra promocija knjige “Breza 94: Bužimska bosanska bitka” U Sarajevu 13. septembra promocija knjige “Breza 94: Bužimska bosanska bitka”
U Sarajevu će 13. septembra 2019. godine biti upriličena promocija knjige Breza 94: Bužimska bosanska bitka autora Seada Jusića. Promocija će se održati u... U Sarajevu 13. septembra promocija knjige “Breza 94: Bužimska bosanska bitka”

U Sarajevu će 13. septembra 2019. godine biti upriličena promocija knjige Breza 94: Bužimska bosanska bitka autora Seada Jusića. Promocija će se održati u Memorijalnom centru Kovači sa početkom u 19 sati.

Moderator i promotor knjige je prof. dr. Vildana Pečenković. Također, o knjizi će govoriti i prof. dr. Sanjin Kodrić, prof. dr. Senadin Lavić, prof. dr. Selmo Cikotić kao i sam autor knjige. Organizatori promocije su Udruženje 505. Viteška Bužim, Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ i Udruženje Krajišnika u Sarajevu.

Knjiga Breza 94: Bužimska bosanska bitka govori o ratnom putu 505. Viteške brigade sa kraja septembra 1994. godine, te opisuje procese kroz koji su prošli Izet Nanić i njegovi saradnici. Autor, a u isto vrijeme i učesnik ovih događaja pukovnik Sead Jusić, smatra da je ovu priču bilo potrebno zapisati i ostaviti bosanskim kćerima i sinovima kako bi nosili snagu i amanet pobjedničkih bitaka iz odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Za Intelektualno.com priredio: Alen Borić

Facebook komentar

Intelektualno