U organizaciji IKC iz Ulma promovisano djelo Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja U organizaciji IKC iz Ulma promovisano djelo Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja
Proteklog vikenda u organizaciji Islamskog kulturnog centra Ulm, održana je promocija knjige “Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja” autora mr. Admira Lisice. Osim autora... U organizaciji IKC iz Ulma promovisano djelo Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja

Proteklog vikenda u organizaciji Islamskog kulturnog centra Ulm, održana je promocija knjige “Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja” autora mr. Admira Lisice.

Osim autora o ovom djelu govorio je i Edin Atlagić, nekadašnji potpredsjednik Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji je također tokom jednog mandata bio vijećnik u gradskom vijeću Ulma. Uz Atlagića i Lisicu svoj osvrt na Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja  ispred organizatora dao je i imam Džemata Ulm, hfz. Samir ef. Haskić.

Haskić, Atlagić, Lisica

Tokom svojih izlaganja promotori su se osvrnuli na važnost ovog djela koje ima za cilj poboljšavanje odnosa između domovine, domovinskih zemalja i dijaspore. Posjetioci su također osim promocije knjige imali priliku poslušati i historijsko predavanje koje je održao mr. Admir Lisica, a na kojem je prisustvovalo blizu devedest članova ovog centra.

Povod organiziranja promocije i predavanja bio je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, najznačajniji događaj u novijoj historiji ove zemlje.

Ovakve i slične manifestacije u organizaciji bošnjačkih džemata i udruženja dokaz su ljubavi bošnjačke dijaspore prema svojoj domovini, koja se prenosi i na nove generacije Bošnjaka rođenih izvan  njenih granica.

intelektualno.com

 

Facebook komentar

Intelektualno