Roman “Prokletstvo mira” autora Kerima Sefera promovisan u Novom Travniku Roman “Prokletstvo mira” autora Kerima Sefera promovisan u Novom Travniku
Večeras je u Novom Travniku upriličena promocija romana “Prokletstvo mira” mladog pisca i novinara Kerima Sefera. Organizator promocije bio je Regionalni odbor Merhameta u... Roman “Prokletstvo mira” autora Kerima Sefera promovisan u Novom Travniku

Večeras je u Novom Travniku upriličena promocija romana “Prokletstvo mira” mladog pisca i novinara Kerima Sefera. Organizator promocije bio je Regionalni odbor Merhameta u čijm prostorijama je i promovisano ovo djelo.

Uvodnicar je bila mr. Naida Kolonić, a hfz. Faris Perenda proučio je ašere na početku. Autor Kerim Sefer je govorio o nastanku ideje pisanja romana, o procesu pisanja, izazovima koje imaju mladi autori danas, nazivu Prokletstvo mira kao i buducim planovima.

Bila je ovo ukupno peta promocija navedenog djela, a u narednom periodu “Prokletstvo mira” biće dalje promovisano.

O autoru: Kerim Sefer rođen je 1998. godine u Travniku. Završava Elči Ibrahim-pašinu medresu, a nakon toga upisuje Fakultet političkih nauka, Odsjek za komunikologiju. Autor je naučnofantasticnog romana, radio je na dva kratkometražna filma te kao član žirija učestvovao na tri filmska festivala prošle godine.

Na radiju BIR uređuje emisiju za mlade pod nazivom “Skripta”. Saradnik je nekoliko portala i listova, a trenutno priprema novu knjigu.

Intelektualno.com

 

Facebook komentar

Intelektualno