Promocija knjige “Historija grijeha i nasilja” autora Ibrahima Kajana Promocija knjige “Historija grijeha i nasilja” autora Ibrahima Kajana
Ibrahim Kajan, bosanskohercegovački književnik, rođen je 1. novembra 1944. godine u Mostaru. Nakon završenog školovanja u rodnom gradu, diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u... Promocija knjige “Historija grijeha i nasilja” autora Ibrahima Kajana

Ibrahim Kajan, bosanskohercegovački književnik, rođen je 1. novembra 1944. godine u Mostaru. Nakon završenog školovanja u rodnom gradu, diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Dubrovniku i Fakultetu za defektologiju u Zagrebu, u kojem je nastanjen od 1969. Magistrirao je i doktorirao na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, na kojem je svojevremeno bio i dekan. Radio je u Zagrebu kao lektor, bibliotekar, urednik časopisa itd. Od 1992. glavni je urednik časopisa “Behar”, pokrenutog u KDB “Preporod” (Hrvatska), čiji je osnivač i predsjednik (1991-2001). Autor je blizu 30 djela.

Njegova knjiga „Historija grijeha i nasilja“ bit će predstavljena u ponedjeljak 8. jula u 20 sati u Centru za kulturu Mostar, a u okviru „Mostarskog ljeta“.

U ovoj knjizi autor je tretirao malo poznate fragmente bosanskohercegovačke prošlosti. Čitateljima će, bez sumnje, biti zanimljivi osvrti na slučajeve prekrajanja historijskih tokova i razobličavanja istine o njima. U knjizi je riječ o identitetima, svojatanjima i odricanjima.

intelektualno.com

Facebook komentar

Intelektualno