Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja promovisane u Danskoj Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja promovisane u Danskoj
Nakon upriličenih promocija u gradovima na jugu Švedske, Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja autora Admira Lisice promovisane su i u susjednoj Danskoj. Na... Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja promovisane u Danskoj

Nakon upriličenih promocija u gradovima na jugu Švedske, Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja autora Admira Lisice promovisane su i u susjednoj Danskoj.

Na poziv BH Radija Odense u subotu je  održana promocija u prostorijama Gradske biblioteke Odense.

Selman, Rašović-Kasumović, Lisica

Osim autora Admira Lisice, o ovom djelu govorili su švedska političarka i aktivistkinja Umihana Rašović-Kasumović, te Meho Selman danski političar i aktivista.

Nekoliko sati kasnije  Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja predstavljene su našim sunarodnjacima u Kopenhagenu, a u organizaciji veoma dobro organiziranog Bosanskog kulturnog centra  Kopenhagen.

Admir Lisica u Kopenhagenu

Organizator promocija knjige Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja u Švedskoj i Danskoj bilo je Udruženje Rubin iz Eslova, koje važi za jedno od najbolje organiziranih kulturno-umjetničkih udruženja u Švedskoj.

Folklor i Priče iz dijaspore i domovinski zemalja

Nakon švedskih i danskih gradova,  Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja narednog vikenda biće promovisane u njemačkom Ulmu.

intelektualno.com

Facebook komentar

Intelektualno