Meho Selman učenicima stare danske gimnazije u gradu Sønderborgu održao dvosatno predavanje o Bosni Meho Selman učenicima stare danske gimnazije u gradu Sønderborgu održao dvosatno predavanje o Bosni
Velika hvala na pozivu i lijepom tretmanu đacima stare danske gimnazije u znamenitom južnodanskom gradiću Sønderborgu. Tokom jučešnjeg dana sam imao veliko zadovoljstvo navratiti... Meho Selman učenicima stare danske gimnazije u gradu Sønderborgu održao dvosatno predavanje o Bosni

Velika hvala na pozivu i lijepom tretmanu đacima stare danske gimnazije u znamenitom južnodanskom gradiću Sønderborgu.
Tokom jučešnjeg dana sam imao veliko zadovoljstvo navratiti pored ove školske ustanove i održati skoro dvosatno predavanje o našoj domovini Bosni i Hercegovini i prije 25 godina, ali i danas o današnjem stanju.

Razlog moga gostovanja jesu moji novinski tekstovi u danskim dnevnim listovima, gdje se danska javnost, ali prvenstveno danski političari pozivaju da obrate više pažnje na Zapadni Balkan – konkretno na Bosnu i Hercegovinu i da pruže konkretnu potporu približavanju BiH euroatlantskim integracijama.

Rat u BiH jeste završen sa Daytonom, ali je Dayton vremenom postao najveće kočnica normalnom građanskom razvoju zemlje – i o tome najviše govori moj novinski tekst “BOSNA SE NE SMIJE ZABORAVITI”.

Gimnazijski razred kojem sam držao predavanje sada u nedjelju leti za Sarajevo, gdje će imati jednosedmični studijski posjet u koji spada i cjelodnevna posjeta Memorijalnom centru Potočari.

Ovo je već treća godina zaredom kako učenici ove stare danske gimnazije posjećuju BiH, Sarajevo, Srebrenicu….

I ko zna…. možda se u nekome od ovih mladih ljudi krije i neki odvažni političar, koji će – ko zna – možda imati utjecaja da mijenja stanje u Daytonskoj Bosni i Hercegovini….

Sa ove adrese su u svakom slučaju dobili upute šta i kako to treba činiti – priloženi novinski tekst dođe kao podsjetnik….

Piše: Meho Selman

intelektualno.com

Facebook komentar

Intelektualno