Dan sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Grada Sarajeva od agresora u periodu opsade 1992.-1995. godine

Gradski vijećnici su usvojili Odluku o izmjeni i dopunama Kalendara obilježavanja datuma i događaja značajnih za Grad Sarajevo. Tako se, u skladu sa Odlukom Skupštine Kantona Sarajevo o proglašenju 5. februara "Danom sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Grada Sarajeva od agresora u periodu opsade 1992.-1995. godine", u poglavlju Kalendara pod nazivom "Važniji datumi i mjesta stradanja građana na području Grada Sarajeva

51
Dijeljenja
154
Pregleda

Slični tekstovi

Na 40. sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedavala Edina Gabela, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća, gradski vijećnici su odali počast preminulom Salki Bukvareviću, federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Gradski vijećnici su usvojili Odluku o izmjeni i dopunama Kalendara obilježavanja datuma i događaja značajnih za Grad Sarajevo. Tako se, u skladu sa Odlukom Skupštine Kantona Sarajevo o proglašenju 5. februara “Danom sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Grada Sarajeva od agresora u periodu opsade 1992.-1995. godine”, u poglavlju Kalendara pod nazivom “Važniji datumi i mjesta stradanja građana na području Grada Sarajeva 41.-45./92.-96.” tačka “Pijaca Markale Dan sjećanja na sve stradale građane Sarajeva u vrijeme opsade 92.-95.” mijenja i glasi “Dan sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Grada Sarajeva od agresora u periodu opsade 1992.-1995. godine”, te se Kalendar dopunjava odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na spomeniku “Dobrinjska barikada” i Spomen-obilježju ispred Općine Novi Grad Sarajevo.
Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo i sve većeg broja zaraženih korona virusom, gradski vijećnici su usvojili Odluku o poklonu i davanju saglasnosti na Ugovor o poklonu putničkog kombi vozila, marke “volkswagen”, koje se nalazi u vlasništvu Grada Sarajeva, Javnoj ustanovi Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Gradski vijećnik Vedad Deljković podnio je inicijativu da svaka julska sjednica počinje učenjem Fatihe i minutom šutnje za ubijene, nevine, žrtve genocida u Srebrenici, Prijedoru i drugim dijelovima BiH, saopćio je Grad Sarajevo.
Intelektualno.com
Facebook komentar
Slijedeći post

Preporučeno

Pratite nas putem: